Geert Wilders (PVV) kondigt aan dat er in België en Nederland massademonstraties georganiseerd zullen worden tegen de islamisering.

De Nederlandse extreemrechtse politicus deed zijn aankondiging vrijdag tijdens een persconferentie met Filip Dewinter (Vlaams Belang) in de Kamer. Aanvankelijk zouden Wilders en Dewinter op ‘islamsafari’ trekken door Molenbeek, maar de gemeente Molenbeek verbood hen dat.

‘Dit is de druppel die de emmer doet overlopen’, zei Wilders. Hij keert meteen terug naar Nederland, want had donderdag al laten verstaan geen wet of verordening te zullen overtreden. 'We wilden niet naar Molenbeek gaan om te demonstreren, maar om een statement te maken. We zijn ons grondgebied aan het weggeven aan kleine kalifaatjes als molenbeek', legde hij uit. 'We moeten eindelijk in verzet komen, democratisch en geweldloos. We moeten massademonstraties organiseren.

Dewinter noemde het niet mogen bezoeken van Molenbeek 'fatwa's tegen verkozenen van het volk'. Hij kondigde dan ook aan naar de raad van state te stappen tegen het verbod, en om 14.30 uur toch tot de grens van Molenbeek te gaan, op de Sainctelettesquare. ‘Daar zal ik vaststellen in hoeverre het verbod zal worden afgedwongen’, aldus de Vlaams Belang-politicus.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig