Louise Carton en Isaac Kimeli zijn er zondag niet bij tijdens CrossCup Mol
Louise Carton. Foto: BELGA

Zondag (5 november) staat in Mol de eerste individuele manche van de CrossCup op het programma. De wedstrijd aan het Provinciaal Domein Zilvermeer moet het door de afwezigheid van onder meer Belgisch kampioenen en titelhouders Louise Carton en Isaac Kimeli stellen zonder een rist toppers.

Louise Carton ontbrak eind oktober ook al tijdens de Relays in Gent, traditioneel de eerste afspraak in de CrossCup. De Oostendse, drievoudig winnares van de CrossCup, plant haar rentree in Roeselare (26 november), waar de tickets voor het EK worden uitgedeeld.

Imana Truyers en Vanessa Scaunet kunnen van Cartons afwezigheid profiteren om te scoren in Mol. Zij mogen tegenstand verwachten van Sofie Van Accom, Zenobie Vangansbeke, Hanna Vandenbussche, Lisa Rooms, Astrid Verhoeven en Renée Eykens, de Europese kampioene bij de U23 op de 800 meter. Bij de buitenlanders is het uitkijken naar de Poolse kampioene op de 10.000 meter Katarzyna Rutkowska.

Isaac Kimeli vertoeft op stage in het buitenland en is er dus evenmin bij in Mol. Ook andere favorieten als Bashir Abdi en Simon Debognies ontbreken. Soufiane Bouchikhi, met zijn team tweede in Gent, krijgt daardoor een mooie kans op de zege. Pieter-Jan Hannes, Steven en Mathijs Casteel, Michaël Somers, Thomas De Bock, Stijn Garin en Robin Hendrickx moeten hem het vuur aan de schenen leggen.

Op de korte cross wordt een duel verwacht tussen Ismael Debjani, Ali Hamdi, Peter Claus en Jeroen D’hoedt.

Omdat in de CrossCup het aantal individuele wedstrijden van zeven naar vijf werd herleid, mogen kandidaten voor het eindklassement slechts een manche laten vallen.