Wilders toch naar Brussel, ondanks ‘verschrikkelijk slecht besluit’
Geert Wilders. Foto: Photo News

PVV-leider Geert Wilders gaat vrijdag ‘sowieso naar Brussel’, laat hij donderdag weten. Hij is echter niet van plan de verordening te overtreden die de Molenbeekse burgemeester Francoise Schepmans (MR) had ingesteld, nadat Wilders er op ‘moslimsafari’ wilde gaan.

Filip Dewinter (Vlaams Belang) wou Wilders op 3 november een rondleiding geven in Brussel en Molenbeek. ‘Noem het een islamsafari’, zei hij eind september. ‘Een wandeling langs de plaatsen in Brussel die het ergst getroffen zijn door de islamisering.’ Francoise Schepmans (MR), burgemeester van Molenbeek, heeft de bijeenkomst nu verboden in een politieverordening.

Wilders noemt de beslissing van Schepmans een ‘verschrikkelijk slecht besluit’, maar hij is niet van plan ‘enige wet of verordening te overtreden’. De PVV-topman gaat met Dewinter overleggen wat ‘we nog wel kunnen en mogen gaan doen’.

Wilders weet niet wat de reden is dat de politici Molenbeek niet mogen bezoeken. ‘Maar ik wil een statement maken wat dit allemaal betekent, daarom ga ik morgen toch naar België.’

Dewinters woordvoerder Sam van Rooy bevestigt dat de twee ‘niet van plan zijn om de wet te overtreden’. Wilders komt vrijdag wel naar de Kamer. Om 12.30 uur geeft hij samen met Dewinter ‘meer uitleg over de plannen’ tijdens een persconferentie.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig