Bij een schietpartij woensdagavond in een Walmart nabij de Amerikaanse stad Denver, zijn drie mensen omgekomen. Volgens Amerikaanse media zou de politie ondertussen een verdachte opgepakt hebben.

Bij de schietpartij woensdagavond rond 18.30 uur lokale tijd in een Walmart in Thornton, een voorstad van de stad Denver in de Amerikaanse staat Colorado, zijn twee mannen en een vrouw omgekomen.

Op Twitter verspreidde de politie kort na de schietpartij een foto van een gezochte man. Verschillende media melden ondertussen dat een 47-jarige man donderdagochtend om 8 uur plaatselijke tijdwerd opgepakt. De politie in Thornton zou de schietpartij niet als een terreurdaad beschouwen, schrijft de Denver Post nog.

Elke jaar komen meer dan 33.000 mensen in de Verenigde Staten om door wapengerelateerd geweld, volgens een studie die deze maand werd gepubliceerd. Vorige maand doodde een gewapende man nog 58 mensen in Las Vegas. Het ging om de dodelijkste schietpartij uit de moderne geschiedenis van Amerika.