Honderdtal jongeren brengen trein tot stilstand ter hoogte van Bosvoorde
Station Bosvoorde (archiefbeeld). Foto: Photo News

Een honderdtal jongeren hebben dinsdagavond voor amok gezorgd op een trein tussen Ottignies en Brussel, onder meer door aan de noodrem te trekken. De trein werd uiteindelijk geëvacueerd in Bosvoorde. De politie kon zes jongeren identificeren, maar niemand werd aangehouden. De treinbestuurder doet op Facebook zijn verhaal.

Rond 21.30 uur kwamen bij de politie de eerste berichten binnen over een honderdtal jongeren die personen lastig vielen op het perron en in de trein. De situatie liep volledig uit de hand toen een van de jongeren rond 22 uur aan de noodrem van de trein trok. Die kwam iets voor het station van Bosvoorde tot stilstand.

‘De trein is met veel moeite nog tot in het station van Bosvoorde geraakt, waar dan een evacuatie heeft plaatsgevonden. De mensen zijn op bussen van de MIVB gezet’, zegt woordvoerder van de federale politie, Peter De Waele. ‘Na de evacuatie werden zes personen geïdentificeerd, waarvan men vermoedt dat een van hen de dader is die aan de noodrem trok.’

De verdachten werden niet van hun vrijheid beroofd of ter beschikking gesteld van de procureur. Het is ook nog onduidelijk of de jongeren onder invloed waren.

Treinbestuurder doet verhaal

'Wat ik en mijn treinbegeleider gisteren hebben moeten meemaken is gewoonweg schandalig, ziekelijk en onbeschrijfelijk. Zoiets heb ik op meer dan 10 jaar nog nooit meegemaakt', schrijft de treinbestuurder op Facebook. 'We moesten honderden reizigers evacueren in een tunnel met een 30-tal agenten. Daarbij is een dame gevallen en werd een andere vrouw met drie kindjes ernstig bedreigd omdat ze haar plaats niet wou afstaan. Reizigers waren in paniek, twee mensen werden onwel en in de trein stonk het naar cannabis, lagen brandblussers op de grond en waren binnendeuren kapot.'

Lees hieronder zijn volledige getuigenis:

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in