Belgisch slachtoffer was moeder van 2 jonge kinderen

Het Belgisch slachtoffer van de aanslag in New York is een vrouw van 31 uit Staden, bij Roeselare. Ze laat een man en twee jonge zoontjes na van 3 jaar en 3 maanden oud.

De echtgenoot van Ann-Laure D., de 31-jarige vrouw uit Staden die dinsdag om het leven kwam bij de aanslag in New York, noemt het verlies ondraaglijk en niet te vatten. Hij reageert daarmee kort op haar overlijden.

Belgisch slachtoffer was moeder van 2 jonge kinderen

‘Ik werd gisteravond gecontacteerd door het Presbyterian Hospital Lower Manhattan’, aldus de echtgenoot. ‘Zij vertelden dat er een aanslag geweest was en dat mijn vrouw daarbij overleden was. Zij zat op de fiets en werd blijkbaar verrast door het gevaarte dat van achteren kwam. Ze was op citytrip met haar twee zussen en haar moeder. Zij waren bij mijn vrouw op het moment van de aanslag, maar zijn gelukkig ongedeerd.’

De man noemt zijn vrouw een fantastische echtgenote en de meest schitterende mama. Ze laat twee zoontjes na, eentje van drie jaar en eentje van drie maanden oud.

Wanneer de jonge vrouw naar België kan worden overgebracht, is nog onduidelijk. De echtgenoot vraagt met aandrang de privacy van de familie te respecteren.

Vijf Argentijnen

In totaal vielen acht doden en elf zwaargewonden bij de aanslag in een autovrije zone in Manhattan. Bij de dodelijke slachtoffers waren ook vijf Argentijnen. Ze maakten deel uit van een groep toeristen uit de stad Rosario die op dat moment een fietstocht door Manhattan maakte. Een zesde Argentijn raakte gewond.

 

Drie Belgen gewond

Er raakten ook drie Belgen gewond. Het gaat om drie leden van een familie: de ouders en hun zoon. Over hun identiteit zijn nog geen details bekend.

De dader is een 29-jarige Oezbeek die sinds 2010 legaal in de VS verbleef. Hij zou trouw gezworen hebben aan IS.