Brusselse sterrenchef breidt uit naar Gent
Foto: pieter d’hoop

De Brusselse sterrenchef Sang-Hoon Degeimbre heeft in Gent een derde vestiging geopend van zijn bistroconcept San, waar enkel kommen en lepels op tafel verschijnen. ‘Zo geniet je het best van alle smaken.’

Sang-Hoon Degeimbre, sterrenchef van L’Air du Temps, opende twee jaar geleden een nieuw bistroconcept, simpelweg San genoemd, waar het eten in kommetjes wordt geserveerd en je enkel een lepel ter beschikking krijgt.

Door gasten het gebruik van mes en vork te ontzeggen, worden ze verplicht om alles in een keer te eten waardoor de smaken zich beter vermengen, aldus de meester. Voor de gerechten laat hij zich telkens inspireren door diverse steden.

Na twee vestigingen in Brussel (in het centrum en aan de Zavel) opende Degeimbre een derde vestiging van het concept in Gent. Ook nu blijft Degeimbre zelf in zijn sterrenhoeve en heeft hij de bistro in de betrouwbare handen van chef-kok Joël Rammelsberg gegeven.

Het restaurant aan de Brabantdam werd vormgegeven door designstudio Exsud dat vooral met grijstinten en olijfgroen werkte. Gasten kunnen er zowel aan de toog als aan tafel gaan zitten.

Brusselse sterrenchef breidt uit naar Gent
Brusselse sterrenchef breidt uit naar Gent