Netflix beëindigt ‘House of Cards’
Kevin Spacey speelt Frank Underwood in ‘House of Cards’. Foto: Photo News

Het zesde seizoen van ‘House of Cards’, dat momenteel opgenomen wordt, zal het laatste zijn. Dat werd bekendgemaakt nadat hoofdrolspeler Kevin Spacey in opspraak kwam wegens aanranding van een minderjarige.

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey (58) verontschuldigde zich maandag uitgebreid op sociale media voor de aanranding van Anthony Rapp, toen die nog minderjarig was. Afgelopen weekend had Rapp in een uitgebreid interview met Buzzfeed alles over het voorval uit 1986 uit de doeken gedaan. ‘Als ik me gedragen heb zoals hij beschrijft, dan ben ik hem mijn diepste verontschuldigingen verschuldigd’, aldus Spacey.

Spacey is tegenwoordig vooral bekend van de tv-reeks House of cards, die op Netflix uitgezonden wordt. Momenteel zijn de opnames voor het zesde seizoen van die reeks bezig. En dat zal volgens Amerikaanse media meteen ook het laatste seizoen worden.

Het is niet geweten of Netflix al langer zes seizoenen in gedachten had, maar dat het nieuws net na de heisa rond Spacey bekend raakt, doet vermoeden van niet. Nochtans is House of cards voor Netflix van onschatbare waarde - het zette de streamingdienst op de kaart.

Seizoen zes zal in 2018 uitgezonden worden, maar wanneer precies is nog niet geweten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in