Topspits Mbappé op de bank tegen Anderlecht
Thomas Meunier, Julian Draxler en Kylian M’Bappe Foto: AFP

Na de 0-4 is het de vraag wat Anderlecht dinsdag in het Prinsenpark zal uitrichten in zijn vierde groepsmatch van de Champions League. PSG-coach Unai Emery was er maandagavond op de persconferentie toch niet helemaal gerust in.

“Ik hou ervan uit geschiedkundige feiten te leren”, aldus Emery. “Vier jaar geleden waren Anderlecht en PSG ook in dezelfde groep uitgedeeld. PSG had in Anderlecht met 0-5 gewonnen en ontving met 9 op 9 thuis Anderlecht. Het werd 1-1. Ik ben benieuwd of PSG in de afgelopen jaren geëvolueerd is. Of ze nu de concentratie wel kunnen opbrengen. Want ik respecteer Anderlecht en ben niet vergeten dat ze ons in de beginfase, ondanks de vroege 0-1 veertien dagen geleden, toch in de problemen brachten. Als we op ons best spelen, winnen we wellicht wel. Maar we zullen het wel moeten tonen.”

Unai Emery plaatst morgen tegen Anderlecht zijn op één na duurste speler, Kylian Mbappé, wellicht op de bank. De 18-jarige aanvaller is de jongste weken iets minder op dreef en kan wat rust gebruiken.

“Ik heb mijn analyse gemaakt”, aldus Emery. “Mbappé heeft goede wedstrijden gespeeld en ook minder goede. Zoals elke speler. Dat hij nu misschien wat moe is, lijkt me niet abnormaal. Dat is een proces waar elke jonge speler door moet.” Behalve Mbappé zal ook Thiago Motta niet aan de aftrap verschijnen. De middenvelder is out met een blessure.

Wat de speculaties omtrent een ongelukkige Neymar betreft, probeerde Emery duidelijk te zijn. “Neymar heeft voor PSG gekozen, omdat hij denkt - samen met de club - de hoogste prijzen te kunnen winnen. Tijdens trainings- en videosessies is hij heel attent.”

PSG kende een uiterst succesvolle competitiestart en won - alle competities inbegrepen - dertien van zijn vijftien wedstrijden. In de Champions League is het rapport van de Parijzenaars helemaal perfect met drie zeges, twaalf doelpunten voor en nul doelpunten tegen. “Ik hou van echte winnaars”, aldus Emery. “Mijn ambitie is om elke wedstrijd te winnen. Als we winnen tegen Anderlecht blijven we eerste in de groep, hetgeen ons doel is.”

PSG is dinsdag zeker van kwalificatie voor de achtste finales als het een beter resultaat haalt dan de nummer drie in de groep, Celtic, dat op hetzelfde moment Bayern München ontvangt.

Sterkhouder Rabiot: “Vooral Trebel bezorgde ons in Anderlecht moeilijkheden”

Topspits Mbappé op de bank tegen Anderlecht
Foto: Photo News

Middenvelder Adrien Rabiot stond dit seizoen voorlopig in elke wedstrijd van PSG in de basis. Dinsdag wordt hij opnieuw in de startelf van Unaï Emery verwacht voor de confrontatie met Anderlecht. “We weten dat we ons kunnen plaatsen voor de volgende ronde en gaan proberen dat te doen ook”, was Rabiot duidelijk.

Rabiot kwam ook nog even terug op de aankomst van Thomas Meunier, vorige zomer in Parijs. “Om eerlijk te zijn, kenden we hem niet echt”, stak Rabiot van wal. “Maar hij heeft ons aangenaam verrast. Het is een harde werker, met een atypisch profiel. Hij heeft veel kwalifiteiten, een absolute versterking.”

In de heenwedstrijd bezorgde Anderlecht, ondanks de 0-4 nederlaag, PSG moeilijkheden. Dat beaamde ook Rabiot. Vooral Adrien Trebel was hem opgevallen. “Ik weet dat hij in Frankrijk gespeeld heeft. Het is een heel goede speler. Hij doet het goed bij Anderlecht en bezorgde ons twee weken geleden problemen. Aan ons om ervoor te zorgen dat dat dinsdag voor eigen publiek niet het geval is.”

Bekijk het programma en alle uitslagen van de Champions League hier.

Topspits Mbappé op de bank tegen Anderlecht
Foto: REUTERS