FC Köln moet in geldbuidel tasten voor wangedrag fans in Europa League
Foto: EPA-EFE

De Europese voetbalconfederatie UEFA heeft de Duitse club FC Keulen een schadevergoeding van 60.000 euro opgelegd voor de ongeregeldheden met supporters tijdens de Europa League-wedstrijd van medio september in Londen tegen Arsenal, zo maakte de UEFA maandag bekend.

Bovendien kregen de Keulen-fans een voorwaardelijke straf opgelegd: als ze zich de komende twee jaar nog eens misdragen, moet er een uitwedstrijd zonder bezoekende supporters gespeeld worden.

Zo’n 20.000 Keulense fans waren anderhalve maand geleden afgezakt naar Londen voor hun eerste Europese wedstrijd in 25 jaar, terwijl er slechts 3.000 uittickets beschikbaar waren voor de partij tegen Arsenal. Sommige supporters probeerden dan maar op eigen initiatief toegang tot het stadion te verkrijgen. Ze gingen stewards te lijf, waarop de politie moest ingrijpen. Uiteindelijk kon de partij in het Emirates Stadium met een uur vertraging afgetrapt worden.

Keulen werd door de UEFA aangeklaagd omwille van supportersrellen, het afsteken van vuurwerk in het stadion, het werpen van diverse voorwerpen en het veroorzaken van schade.