Belgische mannen ontvangen Hongarije in Luik in eerste ronde Davis Cup
Foto: BELGA

De Belgische Davis Cup-ploeg speelt in de eerste ronde van de Wereldgroep in 2018 in de Luikse Country Hall tegen Hongarije. Dat liet de Franstalige vleugel van de tennisfederatie (AFT) maandag weten in een persbericht. Het duel zal doorgaan op hardcourt.

België ging eind september als tweede reekshoofd de trommel in voor de loting van de eerste ronde van de Davis Cup in 2018. Frankrijk was het topreekshoofd. Beide landen spelen eind november (24-26/11) nog de finale van de editie 2017 in Rijsel. De finalisten kregen ook automatisch het thuisvoordeel in de eerste ronde.

Hongarije verzekerde zich van een ticket voor de Wereldgroep, met de zestien sterkste landen, door in september in de barrages met 3-1 te winnen van Rusland. Om die barrages te halen, moest Hongarije in april eerst voorbij Slovakije in de Europees-Afrikaanse zone.

Marton Fucsovics is de Hongaarse nummer 1. Hij staat 84e op de wereldranking. België heeft met David Goffin (10e), Steve Darcis (67e) en Ruben Bemelmans (86e) drie spelers in de top 100 en lijkt op papier de uitgesproken favoriet. De eerste ronde van de Wereldgroep wordt afgewerkt van 2 tot 4 februari 2018.