Van de bospoeper tot ik zèn nogal ne keirel
Foto: vrt

Vanaf vanavond kan u weer catch phrase-bingo spelen.

1. WINTERUUR

Canvas 22.55-23.05 uur

Geen programma zo gezellig als één met een harige hond en knisperend haardvuur. Nu het wintertijd is, neemt Wim Helsen weer plaats op de sofa. Met elke dag een nieuwe gast die zijn of haar favoriete tekst komt voorlezen. NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch mag de spits afbijten.

2. ALLAH IN EUROPA

Canvas 21.05-21.50 uur

Na een reis door heel Europa komt Jan Leyers in deze laatste aflevering thuis. Daarmee wordt het onderwerp, de islam in Europa, nog delicater dan het al was. Benieuwd of Leyers erin slaagt om met evenveel verbazing en afstand naar het thema te kijken als in de vorige afleveringen.

3. VAN VLEES EN BLOED

Eén 21.25-22.20 uur

Van de bospoeper tot ik zèn nogal ne keirel. Vanaf vanavond kan u weer catch phrase-bingo spelen. Welke quotes zijn acht jaar na de première van Van vlees en bloed in ons taalgebruik blijven hangen?

4. Final Destination 2

Zes 20.35-22u15

Tijdens een uitstapje met vrienden krijgt tiener Kimberly Corman plots een visioen van een zwaar ongeval waarbij tal van wagens betrokken raken. Ze slaat in paniek en besluit de oprit van de snelweg te blokkeren met haar voertuig. Ze kan echter niet verhinderen dat het ongeval toch plaatsvindt en dat haar vrienden om het leven komen. Kimberly zelf ontsnapt maar op het nippertje aan de dood, samen met enkele andere bestuurders, maar voor hoelang? Het noodlot heeft het immers gemunt op alle overlevenden van het ongeval op snelweg 23.