Donald Trump krijgt geen uitnodiging meer van Anna Wintour
Anna Wintour en Donald Trump Foto: pn/afp

Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour was afgelopen woensdag te gast in de ‘The Late Late Show’ met James Corden. Tijdens een spelletje ‘waarheid, durven of doen’ moest ze openhartig antwoorden op enkele moeilijke vragen. Zo verklapte ze wie ze nooit meer een uitnodiging zal sturen voor haar jaarlijkse Met Bal.

Presentator James Corden had voor de rubriek 'Spill your guts of fill your guts' ('Spuw je gal of vul je darmen', red.) een tafel met een draaiend blad geïnstalleerd met daarop allerlei gerechtjes die niet bepaald smakelijk oogden. Hij stelde het mode-icoon een paar vragen en indien ze die niet wilde beantwoorden, moest ze een hap nemen.

Corden vroeg haar onder meer wie ze nooit meer zou uitnodigen op haar Met Bal, dat jaarlijks in mei plaatsvindt in het Metropolitan Museum of Art in New York zonder aarzelen noemde Wintour, die deze keer haar zonnebril thuisliet, een naam. ‘Donald Trump’, klonk het. Het aanwezige publiek juichte en de hoofdredactrice moest haar tanden niet in een gepekelde varkenspoot zetten. Trump en zijn vrouw Melania woonden het gala bij van 2004 tot en met 2012, maar tijdens de presidentiële verkiezingscampagne maakte Wintour meermaals duidelijk dat tot het kamp van Hillary Clinton behoorde.

Vettige hap

De show leverde nog meer grappige momenten op. Corden draaide nogmaals aan het tafelblad tot een pizza, overdadig belegd met bacon, voor haar neus stond.Wintour moest ontwerpers Tom Ford, Marc Jacobs en Ralph Lauren in volgorde van persoonlijke voorkeur sorteren, anders moest van de pizza eten.

De Vogue-hoofdredactrice, die verklaarde zich niet meer te kunnen herinneren wanneer ze voor het laatst een gewone pizza at, antwoordde met lichte schroom: ‘Ze zijn allemaal meesters in hun vak, maar ik zet Tom Ford op 1, omdat ik gisteren met hem ging eten. Ik kan de rest niet verdelen over de plaatsen.’ Het verdict was duidelijk: Wintour moest proeven. ‘De pizza is bedekt met vet’, zei ze terwijl ze haar neus optrok.