Duikbootuitvinder geeft toe: ‘Ik heb journaliste in stukken gezaagd’
Foto: AFP

De van moord verdachte uitvinder Peter Madsen geeft toe dat hij de Zweedse journaliste Kim Wall in stukken heeft gezaagd en in het water heeft gedumpt. De man houdt wel vol dat hij haar niet vermoord heeft, meldt de politie maandagmiddag.

Madsen wordt ervan beschuldigd de journaliste aan boord van zijn zelfgebouwde duikboot te hebben vermoord en haar daarna overboord te hebben gegooid. Haar afgezaagde benen en hoofd werden in de baai bij Kopenhagen gevonden.

Duikbootuitvinder geeft toe: ‘Ik heb journaliste in stukken gezaagd’
Foto: EPA

Het was de vriend van de 30-jarige Kim Wall die op 10 augustus alarm sloeg omdat de journaliste niet naar huis was gekomen na een reportage. Wall had eerder op de dag afgesproken met de excentrieke uitvinder Peter ‘Raket’ Madsen om samen een eerste tocht te maken met zijn zelfgemaakte duikboot, de UC3 Nautillus.

De uitvinder beweert dat de dood van Wall een ongeluk was, een zwaar luik zou op haar hoofd zijn gevallen. Op de schedel van het slachtoffer ontdekte de politie geen enkel spoor van een hoofdtrauma. Daarop verklaarde hij dat de vrouw om het leven zou zijn gekomen door koolstofmonoxidevergiftiging. Hij hield tot voor kort ook vol dat hij de vrouw niet in stukken gezaagd zou hebben.

Bij een huiszoeking zijn op een computer die door Madsen werd gebruikt beelden gevonden van vrouwen die gefolterd en gewurgd werden en daarna onthoofd. Volgens de Deense politie, die de beelden onderzocht heeft, zijn het echte beelden.