Van der Poel en Kaptheijns leiden ijzersterke Nederlandse selectie op EK veldrijden
Foto: BELGA

Mathieu van der Poel en Maud Kaptheijns reizen als topfavoriet af naar de Europese kampioenschappen veldrijden komende zondag in het Tsjechische Tabor. Ze voeren de Nederlandse selectie aan, die bondscoach Gerben de Knegt maandag bekendmaakte.

Van der Poel beheerst tot dusver alle crossen bij de mannen elite. De wereldkampioen van 2015 boekte met zijn overwinning zondag in de Superprestige van Ruddervoorde al zijn elfde zege van het seizoen. Zijn grootste concurrent, onze landgenoot Wout van Aert, ontbreekt in Tabor. “Bij de mannen is Van der Poel dé grote favoriet en zijn Lars van der Haar en Corné van Kessel serieuze podiumkandidaten”, liet De Knegt optekenen.

Bij de vrouwen is Maud Kaptheijns dit jaar een openbaring. Ze won al vier races op rij in de Superprestige. “Maud is de grote favoriet na haar fantastische seizoensstart. Dat bewees ze afgelopen weekend nogmaals met overwinningen in Ruddervoorde en Rosmalen”, aldus De Knegt.

Van der Poel en Kaptheijns leiden ijzersterke Nederlandse selectie op EK veldrijden
Foto: BELGA

De mannenselectie bestaat naast Van der Poel, Van der Haar en Van Kessel verder uit David van der Poel, Stan Godrie en Twan van den Brand. In de vrouwenploeg zijn behalve Kaptheijns ook Sophie de Boer, Lucinda Brand, Annemarie Worst, Denise Betsema en Geerte Hoeke opgenomen.

Ook bij de beloften, met Jens Dekker, en bij de junioren, met Pim Ronhaar en Ryan Kamp, mikken de Nederlanders volop op de titel.