Limburg zet zwaar in op wegwerken knelpuntberoepen
Foto: Jobat.be
Het Limburgse provinciebestuur trekt samen met ESF en Vlaanderen 2,8 miljoen euro subsidies uit om de instroom naar knelpuntberoepen te vergroten. Organisaties die opleidingen in deze beroepen aanbieden, kunnen hiervoor een tegemoetkoming ontvangen.

In Limburg verbetert de arbeidsmarkt zichtbaar. In diverse economische parameters doet onze provincie het zelfs beter dan de rest van Vlaanderen. Zo daalt de werkloosheid in onze provincie het snelst. Ondanks de forse daling zijn nog steeds 28.830 Limburgers bij de VDAB geregistreerd als werkzoekend. Anderzijds zijn er diverse knelpuntvacatures die niet ingevuld geraken.

Wat zijn die typische knelpuntberoepen? Het gaat o.m. over bouwvakkers, technici, onderhoudspersoneel, verpleegkundigen, truckers en monteurs, en ook werknemers voor de IT-sector, horeca en retail.

Essentieel

Gedeputeerde van Economie Erik Gerits: “Dankzij de economische heropleving zit de jobcreatie terug in de lift. De ondernemers hebben echter moeite om bepaalde knelpuntvacatures snel in te vullen. Dat bedrijven niet het geschikte personeel vinden is een belangrijke zorg. Het vinden van gekwalificeerd personeel is een essentiële voorwaarde om verder te kunnen groeien. Onze Limburgse economie mag hier niet door afgeremd worden.”

“De provincie Limburg maakt nu, samen met Europa en Vlaanderen, een budget van 2,8 miljoen euro vrij om voor de komende 2 jaren de instroom in concrete knelpuntvacatures in Limburg duurzaam in te vullen.”

>

>

>