Zo groot is de kans op waterschade en inbraken in uw gemeente
Foto: SS, AXA

U heeft verhuisplannen, maar u twijfelt of de nieuwe buurt wel veilig is? Of u wil weten wat het risico is op waterschade in uw gemeente en welke kosten daaraan verbonden zijn? Dankzij ‘Give Data Back’, een nieuwe tool van verzekeraar AXA, kan u het allemaal met één muisklik controleren.

De website ‘Give Data Back’ is toegankelijk voor iedereen, klant of niet-klant, en bevat de analyse van de schadegegevens van verzekeraar AXA inzake waterschade en inbraken in zes Europese landen (Duitsland, België, Spanje, Frankrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland). ‘De gebruikers hebben toegang tot gedetailleerde lokale informatie, die ze kunnen opvragen op basis van hun postcode. Dankzij deze transparante gegevens kan iedereen het risiconiveau van zijn of haar wijk of toekomstige woning achterhalen’, zegt Gianni De Muynck van AXA Belgium.

Wie zijn postcode of adres ingeeft, krijgt een hele reeks inlichtingen te zien, zoals de frequentie van schadegevallen de gemiddelde kost ervan, de oorzaken of de maanden waar het risico het grootst is.

Voorts geeft de website ook een reeks preventietips mee om de oorzaken aan te pakken van schadegevallen in een specifieke wijk. ‘Want we willen onze data namelijk ook ten dienste stellen van preventie’, klinkt het bij De Muynck. ‘Iedereen kan bovendien zijn bijdrage op de site plaatsen en zijn preventietips delen via Facebook, Twitter of mail.’