Gratis tienrittenkaart voor reizigers met laag inkomen
Foto: fvv

Vakantiegangers die via het Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen een meerdaagse vakantie boeken, krijgen van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts een gratis tienrittenkaart van De Lijn.

De N-VA-minister wil daarmee de drempel voor een vakantie verlagen. ‘Ik wil toerisme binnen het bereik van iedereen brengen’, aldus Weyts.

Het Steunpunt Vakantieparticipatie brengt sociaal bewogen toeristische ondernemers, lokale overheden, sociale organisaties en vakantiegangers met een laag inkomen samen. Het Steunpunt Vakantieparticipatie onderhandelt over sociale tarieven, bundelt het aanbod en maakt zo daguitstappen en korte vakanties mogelijk voor mensen die het zich anders niet kunnen veroorloven.

‘Voor de meeste Vlamingen lijkt vakantie vanzelfsprekend, maar vaak behoort een week vakantie bij heel wat gezinnen niet tot de mogelijkheden’, zegt Weyts. Met een gratis tienrittenkaart wil de N-VA-minister die drempel verlagen. Zo kan de vakantieganger niet alleen op zijn vakantiebestemming geraken, vaak betekent het volgens Weyts ook ‘een opstap naar het gebruik van openbaar vervoer in eigen gemeente of stad’.

Kostprijs van de maatregel: 50.000 euro per jaar.