Opnieuw onrust aan Antwerpse Brederodestraat
Foto: sare/gva

In de buurt van de Brederodestraat in Antwerpen was het zondagavond opnieuw onrustig. De politie kwam snel en massaal ter plaatse. Er waren drie aanhoudingen.

In de omgeving van de Brederodestraat in Antwerpen gingen vrijdagavond zo’n honderd mensen op de vuist. 41 mensen werden bestuurlijk aangehouden, 8 mensen - onder wie een agent- raakten gewond. De aanleiding was een bus met Koerden, die - per ongeluk, volgens de chauffeur - in de straat was beland.

Zondagavond was het opnieuw onrustig in de omgeving. De politie kwam snel en massaal ter plaatse, en trachtte de onruststokers tot kalmte aan te manen.

Stokken en staven

‘De onrusten vanavond begonnen ter hoogte van een café’, wordt verduidelijkt in een persbericht van de Antwerpse politie. ‘Een groep van ongeveer 100 personen namen een dreigende houding aan en waren in het bezit van stokken en staven. Ze hadden duidelijk de intentie om amok te maken en spraken dreigende taal.’

Op dat moment was de politie al in burger aanwezig. Zo konden andere politiediensten snel gealarmeerd worden alarmeren. Nog volgens het persbericht werd er gegooid met tafels en stoelen, en raakte daarbij een inspecteur gewond. ‘Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht’, klinkt het.

Er werden uiteindelijk drie personen bestuurlijk aangehouden. De politie blijft oproepen om de omgeving te vermijden. Wie toch in de buurt is, volgt best de instructies van de politie en maakt plaats voor de hulpdiensten.