Ben Weyts trekt N-VA-lijst in Beersel
Foto: BELGA

Vlaams minister Ben Weyts trekt de N-VA-lijst in Beersel bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Dat heeft Weyts zondag bekendgemaakt. Bij succes wil Weyts de burgemeesterssjerp omgorden van zodra hij minister af is. Momenteel zit N-VA in de Vlaams-Brabantse gemeente nog in de oppositie.

Weyts was ook bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 lijsttrekker voor zijn partij. N-VA maakte toen wel een sprong van 1 naar 8 zetels, maar belandde toch in de oppositie. Een coalitie tussen CD&V, sp.a, Groen en Open Vld hield N-VA toen uit het gemeentebestuur.

Nu doet Weyts dus een nieuwe gooi naar de sjerp. ‘Ik kan me niet inbeelden dat veel Beerselaars dit bestuur nog eens zes jaar willen meemaken. Daarvoor hebben ze onze inwoners al te dikwijls beschaamd gemaakt’, aldus Weyts.

‘Botte communicatie’

De N-VA heeft ter voorbereiding van het eigen verkiezingsprogramma een bevraging georganiseerd via 10.000 enquêteformulieren. Daaruit blijkt dat de inwoners over het algemeen tevreden zijn over het cultuur- en sportaanbod en over het openbaar vervoer. Anderzijds is eronder meer kritiek op de ‘botte communicatie’ van het gemeentebestuur, de fiets- en voetpaden en de lokale fileproblemen.

‘Algemeen kan worden geconcludeerd dat de Beerselaars meer aandacht willen voor veiligheid, zowel in het verkeer als op het vlak van politie, voor het Vlaams karakter, zwerfvuil en lagere belastingen’, aldus Weyts.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig