Belofte Jens Dekker triomfeert in Ruddervoorde
Foto: BELGA

Jens Dekker heeft zondag de Superprestige in Ruddervoorde gewonnen bij de beloften. De Nederlander van Beobank-Corendon haalde het voor zijn landgenoot Sieben Wouters. Toon Vandebosch werd derde.

Geen Tom Pidcock en Thijs Aerts aan de start in Ruddervoorde, maar wel 64 andere beloften. De beginfase werd gekleurd door Jens Dekker, Sieben Wouters, Maik van der Heijden en Toon Vandebosch. Jens Dekker, duidelijk in zijn sas op het vernieuwde parcours in Ruddervoorde, schudde enkele versnellingen uit zijn benen en zou zijn metgezellen achter laten. Ronde na ronde bouwde hij zijn voorsprong uit en soleerde hij naar de zege. “Ik groei stilaan naar mijn topvorm”, aldus Dekker na afloop. “Vandaag voelde ik echt veel ‘power’ in de benen en kon ik het verschil maken op de lange, rechte stukken en het zand.”

Voor Dekker is het zijn derde overwinning in de Superprestige, eerder won hij ook in Gieten en Zonhoven, vorige week startte hij niet in Boom. Dankzij zijn tweede plaats behoudt Sieben Wouters zijn leidersplaats in het klassement. Hij telt nu 40 punten, vijf meer dan zijn landgenoot Jens Dekker, die tweede staat. Toon Vandebosch bezet de derde stek met 42 punten.

Belofte Jens Dekker triomfeert in Ruddervoorde
Foto: BELGA