Kamp is de sterkste junior in Superprestige Ruddervoorde, Nys wint bij de nieuwelingen
Foto: BELGA

Ryan Kamp heeft zondag de Superprestige bij de junioren in Ruddervoorde op zijn palmares gebracht. De Nederlander klopte in de sprint de Tsjech Tomas Kopecky. Niels Vandeputte mocht mee op het podium als derde.

Kopecky voelde zich duidelijk in zijn sas op het vernieuwde parcours van Ruddervoorde en ging bij de start al meteen hevig tekeer. Hij nam enkele lengtes en Ryan Kamp kreeg het gaatje niet meteen gedicht. Pas toen de Tsjech kreeg af te rekenen met materiaalpech wist de Nederlander hem voorbij te snellen en nam hij ook de kop.

Kamp is de sterkste junior in Superprestige Ruddervoorde, Nys wint bij de nieuwelingen
Foto: BELGA

Maar alleen op kop rijden in Ruddervoorde met de felle wind was niet evident en Kopecky keerde terug. In een spannende finale speelden ze voortdurend haasje-over en er zou uiteindelijk gesprint worden om de zege. Daarin toonde Kamp zich de snelste van de twee. Kamp werd zaterdag ook al tweede in de GP van Brabant en won de voorbije week de Nacht van Woerden. Eerder dit jaar was hij ook de sterkste in de Superprestige in Gieten en won hij de Bricocross in Eeklo. Hij staat nu derde in het klassement van de Superprestige met veertig punten, drie minder dan de nieuwe leider Tomas Kopecky. Vorige week nam Kamp niet deel aan de manche in Boom. Bij de junioren tellen enkel de zeven beste uitslagen mee voor het eindklassement en zijn er nog dubbele punten te verdienen in Hoogstraten en Middelkerke.

Bij de nieuwelingen was Thibau Nys aan het feest. Hij haalde het in de sprint voor zijn ploegmaat Jetze Van Campenhout. Yorben Lauryssen vervolledigde het podium.