Leko is onverbiddelijk en verwijst Horvath naar de bank na fout tegen Genk: “Geen vaste nummer één”
Horvath blijft er goedgeluimd onder. Foto: BELGA

Ivan Leko pakte uit met een grote verrassing in zijn basiself. Ethan Horvath verdween naar de bank, Guillaume Hubert verdedigde het doel van Club Brugge voor de partij tegen STVV. De Amerikaan betaalt zijn fout tegen Genk zo cash.

Bizar, want na de partij tegen Genk was Leko nog mild. “We hebben drie goede doelmannen, maar ik ben geen trainer die nu in de volgende match zijn keeper gaat wisselen”, klonk het uit de mond van de Kroaat. “Ik geloof niet in iemand afmaken. Er zijn andere manieren om iets duidelijk te maken, zoals eerlijk zeggen wanneer iets goed of fout was. Tegen Antwerp was Ethan top, nu ging hij in de fout.” De Kroaat veranderde dus blijkbaar van gedacht, hij kiest voor Hubert.

Voor de aftrap verklaarde Leko zijn keuze. “Er was de laatste tijd veel druk op Horvath. Sommige saves deed hij goed, andere reddingen waren minder goed. Er waren de laatste tijd enkele individuele foutjes. En dus was het tijd om Guillaume Hubert een kans te geven. Hij was goed bezig op training. Maar dat betekent niets voor de komende weken. Op dit moment is er geen vaste nummer één bij ons.”

Verder stuurde Leko wel zijn vertrouwde elf de wei in. Dennis nam zijn basisplek vooraan terug in, daardoor zat Diaby op de bank. In de wedstrijdselectie van 18 spelers was geen plek voor Lior Refaelov. De Israëliër zat niet eens op de bank, hij was niet volledig fit. Refaelov trainde vrijdag en zaterdag niet.

Opstellingen:

Club Brugge: Hubert, Denswil, Decarli, Cools, Limbombe, Vanaken, Vormer, Mechele, Dennis, Wesley en Nakamba

STVV: Pirard, Kotysch, Goutas, Kitsiou, Teixeira, Antunes, Asamoah, Charisis, Boli, De Petter en Legear

Leko is onverbiddelijk en verwijst Horvath naar de bank na fout tegen Genk: “Geen vaste nummer één”