Dovizioso maakt WK MotoGP weer spannend met zege in Maleisië, wereldkampioen in Moto2 gekend
Foto: Photo News

De Italiaan Andrea Dovizioso (Ducati) heeft zondag de Grote Prijs motorsport van Maleisië in de MotoGP-klasse op zijn naam geschreven, dat is de zeventiende en tevens voorlaatste manche van het seizoen.

Op het circuit van Sepang haalde hij het van de Spanjaard Jorge Lorenzo (Ducati) en de Fransman Johann Zarco (Yamaha). WK-leider Marc Marquez (Honda) moest met een vierde plaats vrede nemen. De Spanjaard had in Maleisië zijn vierde wereldtitel kunnen vieren, maar na een val in de kwalificaties moest hij van op de zevende plek van start gaan en tijdens de race was hij op het natte circuit duidelijk trager dan de Ducati’s. In de WK-stand ziet hij Dovizioso daardoor naderen tot op 21 punten en dus valt de beslissing pas over twee weken tijdens de slotmanche in het Spaanse Valencia.

viert wereldtitel in Moto2-klasse, zege voor Miguel Oliveira

De Italiaan Franco Morbidelli (Kalex) heeft zondag op het circuit van Sepang met een derde plaats in de Grote Prijs van Maleisië motorsport de wereldtitel veroverd in de Moto2-klasse.

Dovizioso maakt WK MotoGP weer spannend met zege in Maleisië, wereldkampioen in Moto2 gekend
Foto: Photo News

De 22-jarige Romein was voor de start al zeker van de wereldtitel nadat met de Zwitser Thomas Lühti zijn enige overgebleven concurrent in de strijd om de wereldtitel met een blessure was uitgevallen. De zege in Sepang ging naar de Portugees Miguel Oliveira.

Onze landgenoot Xavier Siméon kwam niet in actie in Sepang. Hij onderging vorige week een operatie aan de rechterpink na een val in de GP van Australië. Het seizoen wordt over twee weken afgesloten in het Spaanse Valencia.

Wereldkampioen Joan Mir pakt de zege in Moto3-klasse, Livio Loi knap vierde

De Spaanse wereldkampioen Joan Mir (Honda) heeft zondag op het circuit van Sepang de Grote Prijs van Maleisië motorsport in de Moto3-klasse op zijn naam geschreven, dat is de zeventiende en tevens voorlaatste WK-manche van het seizoen.

De twintigjarige Mallorcaan, die vorig weekend in Australië de wereldtitel veroverde, pakt zijn tiende zege van het seizoen en dat is een record sinds de oprichting van de Moto3-klasse in 2012. Mir haalde het in Sepang nipt van zijn landgenoot Jorge Martin en de Italiaan Enea Bastianini. Onze landgenoot Livio Loi (Honda) werd op iets minder dan zeven seconden knap vierde. In de WK-stand is hij twaalfde met tachtig punten.

Dovizioso maakt WK MotoGP weer spannend met zege in Maleisië, wereldkampioen in Moto2 gekend
Foto: AP