Russell Westbrook stuwt Oklahoma naar ruime zege met indrukwekkend record
Foto: Photo News

Oklahoma City-sterspeler Russell Westbrook heeft zaterdag in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) een triple double gescoord in het duel tegen Chicago Bulls, het enige NBA-team waartegen dat eerder nog niet was gelukt. De 28-jarige Westbrook wordt zo de eerste speler in de geschiedenis die een triple double gescoord heeft tegen alle NBA-teams.

Tegen de Bulls was Westbrook, vorig seizoen MVP in de NBA, goed voor twaalf punten, dertien rebounds en dertien assists, meteen zijn derde triple double dit seizoen. Daarbij moet een speler telkens dubbele cijfers laten noteren. Westbrook had zo een belangrijk aandeel in de duidelijke 69-101 zege van OKC, de derde overwinning van het seizoen.

De spelers van OKC hadden nochtans geen aangename nacht achter de rug. Het vliegtuig dat hen naar Chicago bracht, raakte in volle vlucht een vogel en moest meteen landen, zo bevestigde Delta Airlines. De neus van de Boeing was beschadigd, maar de landing verliep volgens de luchtvaartmaatschappij vlekkeloos. (Lees hier meer)