Vandoorne:
Stoffel Vandoorne Foto: McLaren F1 team
Voor Stoffel Vandoorne was de kwalificatie voor de GP van Mexico van geen belang aangezien hij een gridpenalty had gekregen van 35 plaatsen. Onze landgenoot werd in Q2 uiteindelijk vijftiende, al lag de focus zelfs tijdens de kwalificatie duidelijk op het voorbereiden van de race.

Omwille van de gridpenalty was Vandoorne al voor aanvang van de kwalificatie zeker van een plaats op de laatste startrij. Doordat er tijdens de oefensessies door motorproblemen heel wat tijd verloren ging besloot McLaren om samen met Vandoorne tijdens de kwalificatie zelfs nog enkele dingen uit te proberen voor de race.

"We incasseren hier gridpenalty's dus onze focus lag op de race en niet op de kwalificatie," blikt Vandoorne terug op zijn kwalificatie voor de GP van Mexico. "Zelfs tijdens Q1 reed ik met veel brandstof aan boord om ons voor te bereiden op de race en de balans verder te finetunen."

Vergeleken met de sessies op vrijdag verliep het op zaterdag alvast wel een stuk beter voor Vandoorne.

"Na de problemen die ik op vrijdag tijdens de eerste twee oefensessies met de motor had, wat ervoor zorgde dat het een erg moeilijke en gecompliceerde dag was, voelde ik me vandaag veel beter in de wagen en dat vanaf het begin van de derde oefensessie. Ons pakket werd sterker en ziet er redelijk competitief uit." 

Vandoorne durft echter niet te voorspellen wat er mogelijk is tijdens de race.

"De zaterdag verliep veel positiever voor mij en betekende een grote stap vooruit. Ik heb het gevoel dat we ons in een goede positie bevinden voor de race. We zullen echter achteraan de grid starten en het valt moeilijk te voorspellen waar we zullen finishen. Inhalen op het rechte stuk zal moeilijk zijn dus we zullen agressief moeten zijn maar tegelijkertijd bedachtzaam en ambitieus in de manier waarop we rijden. Hopelijk kennen we dan een sterke race."

"De kwalificatie vormde nooit een prioriteit, we hebben ons dan ook volledig op de race gericht," besloot Vandoorne.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: