Wouter Vrancken (38) heeft Lommel SK laten weten dat hij stopt als hoofdtrainer omwille van persoonlijke redenen. Dat heeft de koploper in de eerste amateurdivisie zaterdag bekendgemaakt.

“De club wenst Wouter uitdrukkelijk te bedanken voor zijn werk de voorbije maanden. Vanaf zijn komst zorgde hij voor een positieve sfeer binnen de spelersgroep”, zo klinkt het op de clubwebsite. Afgelopen zomer verliet Vrancken THES Tessenderlo voor Lommel. Hij ondertekende een overeenkomst voor één seizoen, met optie voor een bijkomend seizoen.

De voormalige middenvelder van STVV, AA Gent, Racing Genk, KV Mechelen en KV Kortrijk begon zijn carrière als coach bij Gravelo, na het beëindigen van zijn spelersloopbaan in 2010. Die club loodste hij van vierde naar tweede provinciale. Daarna ging Vrancken aan de slag bij THES Tessenderlo, waarmee hij van eerste provinciale naar de tweede amateurliga promoveerde.

Met Vrancken als T1 won Lommel zaterdag nog met 2-0 van Seraing. Na negen speeldagen staan de Limburgers met 20 punten aan de leiding in de eerste amateurdivisie.