Wozniacki moet voorbij Venus Williams in finale van WTA Masters
Foto: Photo News

Caroline Wozniacki (WTA 6) heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van de WTA Masters in Singapore. In de halve finales haalde ze het in twee sets van de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 3): 7-6 (11/9) en 6-3 na twee uur spelen. Door de nederlaag van Pliskova is de Roemeense Simona Halep nu helemaal zeker dat ze het jaar als nummer een van de wereld mag afsluiten. Wozniacki neemt het in de finale op tegen Venus Williams (WTA-5).

In de halve finales schakelde Williams zaterdag de Française Caroline Garcia (WTA-8) in 2 uur en 29 minuten met 6-7 (3/7), 6-2 en 6-3 uit. De tien jaar jongere Wozniacki plaatste zich eerder op de dag voor de finale door de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-3) in 1 uur en 56 minuten met 7-6 (11/9) en 6-3 te verslaan. Door de nederlaag van Pliskova is de in de groepsfase uitgeschakelde Roemeense Simona Halep zeker dat ze het jaar toch als nummer een van de wereld afsluit.

Wozniacki moet voorbij Venus Williams in finale van WTA Masters
Foto: Photo News

Veterane Williams kan de WTA Finals zondag een tweede keer op haar palmares brengen. Ze won de seizoensfinale al eens in 2008, het jaar nadien was ze runner-up. In haar 83e WTA-finale gaat ze voor een vijftigste titel. Wozniacki staat in haar vijftigste finale. Van de vorige 49 won ze er 26. Op de WTA-finals was ze in 2010 verliezend finaliste (tegen Kim Clijsters).

Williams en Wozniacki, allebei voormalig nummer een van de wereld, speelden zeven keer eerder tegen elkaar en telkens trok de Amerikaanse aan het langste eind. Wonzniacki slaagde er bovendien slechts één keer in een set winnen. Al hun duels werden op hardcourt uitgevochten, ook de ondergrond in Kallang.

Wozniacki moet voorbij Venus Williams in finale van WTA Masters
Foto: REUTERS