Meisjesbende uit Brugge sloeg moeder gebroken neus
Beelden van eerdere pesterijen door de bende.

De beruchte meisjesbende in Brugge teistert niet alleen leeftijdsgenoten. Ook een moeder blijkt aangevallen door de tienermeisjes. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De vrouw van 38 lag de voorbije twee dagen in het ziekenhuis. Ze moest er revalideren na een neusoperatie. Ze had namelijk een rake klap in het gezicht gekregen. ‘Onze dochter was op de kermis in Oostende toen het plots uit de hand liep’, vertelt de vrouw aan de krant. ‘Zonder reden omsingelde een groep meisjes haar. Ze kon geen kant meer op.’ Het meisje van 13 kreeg een slag in het gezicht en kreeg meerdere andere klappen.

De tiener kon wegvluchten en belde haar moeder op. Toen die ter plaatse kwam, zou de meisjesbende ook de moeder hebben aangevallen. ‘Bemoei je er niet meer’, zou de bendeleidster de moeder hebben toegeroepen. De Zehbi-bende hebben de moeder daarna tegen de grond geduwd. Ze zouden haar ook twee kniestoten in het gezicht hebben gegeven, waardoor ze een gebroken neus opliep.

De feiten dateren al van vorige zondag, maar het is pas donderdag dat de familie weet dat het om de bende ging.

De politie van Oostende bevestigt intussen het incident, maar geeft geen verdere commentaar. De politie stelde ook een pv op tegen de moeder, omdat die een van de minderjarige meisjes bij het nekvel heeft gegrepen. ‘Pure zelfverdediging’, zegt de advocaat van de moeder daar nog over in Het Laatste Nieuws. ‘Ze deed dat om zichzelf en haar kind te beschermen.’

Zehbi’s

De meisjesbende uit Brugge terroriseert andere meisjes. Ze noemen zichzelf ‘Zehbi’s’, dat betekent 'mannelijk geslachtsorgaan' in straattaal. Het gaat om zes tienermeisjes, aangespoord door een amper vijftienjarig meisje. Vooral de laatste weken maken ze de stationsomgeving onveilig, en vallen ze willekeurig leeftijdsgenotes aan. Ze slaan, ze schoppen, smijten hen op de grond. Soms staat er een hele groep rond, inclusief jongens, die geen actie ondernemen. Nadien verschijnen de filmpjes op Instagram.

Het trieste dieptepunt vond afgelopen donderdag plaats. Toen probeerden ze een 15-jarig meisje op de treinsporen te duwen. ‘Ze viel gelukkig nog net op het perron’, zei haar vader. ‘Maar die meisjes bedreigden haar zelfs met de dood. Ze is zo bang dat ze zelfs uit het leven probeerde te stappen.’