David Goffin opnieuw stapje dichter bij Masters, nu wacht match tegen thuisspeler Federer
Foto: AP

David Goffin (ATP 10) heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in het Zwitserse Bazel (hard/1.837.425 euro). In de kwartfinales versloeg de Luikenaar, het derde reekshoofd, het Amerikaanse vijfde reekshoofd Jack Sock (ATP 23) in twee sets. Na 1 uur en 18 minuten gaf het scorebord de 7-6 (8/6) en 6-3 setstanden aan.

Lees ookDel Potro wacht Goffin of Federer op in finale van ATP Bazel

In de eerste set hielden Goffin en Sock elkaar perfect in evenwicht. De twee spelers toonden zich onwrikbaar op hun eigen service en dus was een tiebreak het logische gevolg. Daarin kreeg Sock twee setballen, maar Goffin werkte ze allebei netjes weg en stoomde vervolgens zelf door naar 8-6 in de tiebreak.

Ook in de tweede set nam Sock dankzij een break in het tweede game aanvankelijk de bovenhand, maar Goffin sloeg meteen twee keer terug. Van 0-2 achter ging het naar een 4-2-voorsprong. Bij 5-3 ging onze landgenoot een derde keer door de service van zijn opponent. De eerste matchbal was de goeie. Door deze overwinning doet Goffin een uitstekende zaak in de race naar de ATP World Tour Finals, de vroegere Masters. David Goffin staat in de top tien van de wereld en hoort momenteel bij de acht beste tennissers die mogen deelnemen aan de Masters, maar er zijn nog kapers op de kust.

Bij de laatste vier treft Goffin topreekshoofd Roger Federer (ATP 2). De Zwitser klopte eerder op de avond de Fransman Adrian Mannarino (ATP 28) met 4-6, 6-1 en 6-3. In de onderlinge confrontaties met Goffin leidt Federer met 5-0.