In de omgeving van de Brederodestraat in Antwerpen zijn vrijdagavond zo’n honderd mensen op de vuist gegaan. 41 mensen werden bestuurlijk aangehouden, 8 mensen - onder wie een agent- raakten gewond.

Vrijdagavond zou er een evenement van Koerden plaatsvinden, zo meldt Gazet van Antwerpen. De problemen ontstonden toen een bus van de politieke partij PKK de buurt, waar veel mensen van Turkse afkomst wonen, passeerde. De passagiers van de bus riepen slogans, waardoor de poppen aan het dansen gingen. Zo’n honderd mensen gingen met elkaar op de vuist.

'In de vechtpartij maakten de betrokkenen gebruik van stokken, tafelpoten en stoelen om de tegenstander te lijf te gaan. Over het gebruik van andere wapens kan de politie nog geen uitspraken doen', klinkt het.

De politie kwam massaal ter plaatse en escorteerde de bus uit de wijk. De bus werd daarbij bekogeld. Zeven personen raakten gewond, niemand was er ernstig aan toe. Eén agent liep verwondingen op. 41 personen werden bestuurlijk aangehouden vanwege het verstoren van de openbare orde.

Een man met een Turkse vlag werd door de politie overmeesterd, waarna er weer een relletje uitbrak.

In de buurt is het nog steeds onrustig. De politie blijft in de omgeving om nieuwe escalaties te voorkomen. Ook een politiehelikopter houdt een oogje in het zeil. 'Blijf weg uit de omgeving en maak plaats voor de hulpdiensten', klinkt het.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig