Niet tot 500, maar tot 1.000 euro onbelast bijklussen per maand
Foto: BELGA

Vanaf 1 januari 2018 wordt het mogelijk om maximaal tot 1000 euro per maand onbelast bij te klussen, zo verduidelijkte de regering vanmorgen. Tot nu toe was er altijd sprake van 500 euro per maand. De enige voorwaarde blijft wel dat het verdiende bedrag op jaarbasis niet meer is dan 6000 euro.

De federale regering legde het voorbije weekend een lijst vast van alle klussen die in aanmerking komen om een centje bij te verdienen. In het zomerakkoord werd namelijk beslist dat gepensioneerden, zelfstandigen of mensen die al minstens vier vijfde werken, vanaf volgend jaar tot 6.000 euro per jaar onbelast mogen bijverdienen.

Tot voor kort ging iedereen ervan uit dat er maximaal tot 500 euro per maand mocht bijverdiend worden. Dat zette de regering vanmorgen recht. Iedereen krijgt de vrijheid om tot 1.000 euro per maand onbelast bij te klussen zolang het bedrag op jaarbasis de 6.000 euro niet overschrijdt. Met andere woorden: als iemand enkel en alleen in de vakantiemaanden wil inspringen als babysit, privéleraar of bejaardenhulp dan kunnen ze daar ook iets meer aan verdienen. Ook voor gidsen of animators is de 1.000 euro per maand een pak interessanter.