Toots Thielemans krijgt ander metrostation
Toots Thielemans Foto: IMAGEGLOBE

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet ziet af van de naamswijziging en transformatie van het metrostation Anneessens naar Toots Thielemans.

‘In de plaats daarvan hernemen we het oorspronkelijk idee om het nieuw te bouwen metrostation aan het Grondwetplein op het einde van de Stalingradlaan “Toots Thielemans” te noemen’, kondigt hij donderdag in een mededeling aan.

Tegen de plannen voor het herdopen van het station Anneessens kwam er protest, waardoor het project verdelend dreigde te worden.

‘We gaan François Anneessens opnieuw onthoofden. Toots Thielemans is zeker een groot artiest die het verdient zijn naam te geven aan een plaats of cultureel centrum’, schrijft Ecolo-gemeenteraadslid Zoubida Jellab op haar Facebookpagina. ‘Maar ik ga niet akkoord met de naamsverandering van station Anneessens in Toots Thielemans.’

‘Omdat conflict helemaal niet in de geest van Toots Thielemans was, is samen met mevrouw Thielemans en de private stichting Toots Thielemans beslist af te zien van de naamswijziging en inkleding van het station Anneessens’, aldus Smet.

Het nieuwe metrostation zal nog dichter bij de Marollen komen. De Brusselaars zullen er iets langer op moeten wachten, maar van zodra de werf van start gaat in 2019 zal er ‘op gepaste wijze hulde gebracht worden’ aan deze grote Brusseleir. ‘Want Toots Thielemans verdient een hommage in zijn stad’, zegt minister Smet.