Delfine Persoon staat opnieuw in de ring na bijna jaar inactiviteit: “Televisie kijken is nu eenmaal niet aan mij besteed”
Foto: VDB

Op zaterdag 11 november staat Delfine Persoon nog eens in de ring. Ze strijdt dan voor haar WBC-titel bij de vrouwen lichtgewichten. Opponent is de Franse Myriam Dellal. De laatste kamp van Delfine Persoon dateert al van 25 december 2016 toen ze won van de Keniaanse Everline Odero.

“Ik heb ondertussen twee operaties ondergaan. De ligamenten van mijn rechterwijsvinger waren afgescheurd alsook de ligamenten van mijn linkerpink. Vorige diagnoses stelden dat het zou gaan om een vorm van artrose totdat nader onderzoek uitwees dat er ligamenten gescheurd waren in beide handen”, stelde Delfine Persoon.

“Ik heb heel die periode echter nooit echt honderd procent stilgezeten. Ik onderhield mijn conditie zeker en vast. Televisie kijken is nu eenmaal niet aan mij besteed. Ik werk ook al een tijdje bij het OCS van de politie, een cel die instaat voor de handhaving van de openbare orde en doe daar voornamelijk bureauwerk. Zonder shiften, want dat onregelmatig leven zorgde ervoor dat ik een pak minder recupereerde. Ik kan nu enkele uren per dag langer slapen. Dat scheelt heel wat. Ik ben alvast klaar voor de kamp tegen Myriam Dellal. De Française zal wel uit zijn op revanche. Ze veranderde ondertussen ook van trainer waardoor ze serieuze stap voorwaarts zette. Ze bokst tactisch heel wat slimmer dan vroeger. Toen liep ze meermaals weg en bokste achteruit. Nu zet ze zelf druk en bokst vooruit. Ik heb natuurlijk mijn eigen stijl. Het is afwachten of mijn tegenstandster het initiatief neemt of niet. Anders maak ik de kamp wel. Ik verwacht wel een harde wedstrijd tegen iemand die zich niet zal willen geven, maar eigenlijk zit ik ook zo in elkaar”, lachte Delfine Persoon.

Mooie affiche

Diezelfde avond worden nog vijf andere profkampen georganiseerd. De affiche werd woensdagavond voorgesteld in de gebouwen van firma Degroote in Zwevezele.

“Ons vijfde Boksgala wordt er zondermeer één om U tegen te zeggen. Wij pakken op ‘wapenstilstand’ uit met zes schitterende profkampen. Apotheose is natuurlijk de kamp tussen Delfine Persoon en Myriam Dellal met als inzet de WBC-titel bij de vouwen lichtgewichten”, stelt organisator en hoofdsponsor Paul Degroote.

“Delfine heeft ondertussen 39 profkampen achter de rug. Slechts één daarvan verloor ze. Van de 38 gewonnen wedstrijden waren dat er 16 na knock-out. De Sportvrouw van het Jaar 2015 heeft al een indrukwekkend palmares bijeengesprokkeld. Ze verdedigde haar titel al vijf maal succesrijk, drie maal in Zwevezele, één keer in Roeselare en één keer in het Zwitserse Bern. Ik heb van haar trainer Filiep Tampere vernomen dat de voorbereiding op haar nieuwe kamp schitterend verloopt. Ze komt in de ring tegen Myriam Dellal, de nummer vijf op de wereldranglijst en de nummer één van Frankrijk. Het wordt zonder meer een spannende kamp. Delfine Persoon was na een operatie aan beide handen bijna een jaar buiten strijd. De Franse maakte door de jaren heen enorme progressie. Maar er staan in aanloop naar deze wedstrijd nog enkele andere bijzonder pittige kampen op de affiche. Bij de vrouwen lichtgewichten maakte Florence De Coster haar profdebuut. Voorts komt Sebastiaan Steen in actie tegen Angelo Turco. Steen is nog steeds ongeslagen in zijn loopbaan en wil dat zo nog wat houden. Erik Nazaryan staat tegenover Michael Pareo. Nazaryan won zijn laatste 12 kampen steeds na knock-out. Samuel Kadje komt uit tegen Srdan Govedarica en Sasha Yengoyan ten slotte staat in de ring tegen Evariste Kabongo. Ook een partij om naar uit te kijken”, besluit organisator Paul Degroote.

Persoon en Dellal bekampten elkaar al één keer eerder. Dat was in 2011 tijdens het Europees kampioenschap bij de lichtgewichten. Persoon won toen in Izegem op punten na een felle en harde kamp.

Het programma:

Vrouwen

Lichtgewichten 6x2

Florence De Coster-Katarina Vistica (BHe)

Wereldkampioenschap WBC lichtgewichten 10x2

Delfine Persoon-Myriam Dellal (Fra)

Mannen

Weltergewichten 8x3

Sebastiaan Steen-Angelo Turco

Cruisergewichten 8x3

Erik Nazaryan-Michael Pareo

Zwaargewichten 8x3

Samuel Kadje-Srdan Govedarica (BHe)

Super weltergewichten 8x3

Sasha Yengoyan-Evariste Kabongo (Con)