Mieke Van Hecke verrast door uitspraak Termont
Foto: BELGA

Liever met Mieke Van Hecke (CD&V) dan met Mathias De Clercq (Open VLD). Dat zei SP.A-burgemeester Daniël Termont gisteren. Van Hecke reageert verrast.

De Gentse coalitie van SP.A-Groen en Open VLD vertoont barsten. Daniël Termont neemt uitdrukkelijk afstand van schepen Mathias De Clercq, kandidaat-burgemeester voor Open VLD in 2018.

‘Als ik na 2018 moet kiezen tussen De Clercq en Mieke Van Hecke (CD&V-lijsttrekker, red.), dan kies ik de tweede. De inhoudelijke standpunten van CD&V, en zeker Van Hecke, zijn veel linkser dan die van de liberalen’, aldus Termont aan De Standaard.

Mieke Van Hecke reageert verrast op de uitspraak van Termont. ‘Ik vat het op als een compliment. Het is duidelijk dat hij niet gelukkig is met de recente uitspraken van Mathias De Clercq’, aldus Van Hecke, die benadrukt dat zijzelf een sociaal profiel heeft, maar dat CD&V een centrumpartij blijft.

‘Uit onze verkiezingslijst zal ook blijken dat we ook oog hebben voor ondernemers, de haven, de economische ontwikkeling’, zegt Van Hecke, die ook zegt dat het nog veel te vroeg is om te praten over samenwerking na de verkiezingen. ‘Dat is veel te snel vooruitlopen op de feiten. We moeten eerst nog een stap vooruit zetten met een goed programma.’

Van Hecke slaat de deur naar SP.A ook niet dicht. ‘Er is wederzijds respect tussen mij en Termont, net zoals er wederzijds respect en waardering is voor Elke Decruyenaere en Rudy Coddens met wie ik vanuit mijn onderwijsverleden al een paar keer heb samengewerkt.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in