VUB-studente achtervolgd en misbruikt op haar kot
Foto: VUB

Een jonge studente aan de VUB is maandagnacht misbruikt. Het Brusselse parket is een onderzoek gestart. Op de campus zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen. Van de dader is voorlopig geen spoor.

Het slachtoffer, een masterstudente geneeskunde, werd in de nacht van maandag op dinsdag aangevallen, zo bevestigt de decaan van de faculteit Geneeskunde en Farmacie.

Over de feiten zelf zegt VUB-woordvoerder Sicco Wittermans dat het om ernstige feiten gaat en om een gewelddadig incident, zonder verder in detail te treden, op de Brussels Health Campus vlakbij het UZ van Jette. ‘Het slachtoffer herstelt thuis en krijgt psychologische opvang’, klinkt het.

Volgens politiewoordvoerder Johan Berckmans hebben de feiten plaatsgevonden op het kot van de studente. Er is er nog geen verdachte opgepakt. De dader zou de studente gevolgd hebben tot aan haar kot en zou haar daar hebben verkracht.

'De hulpdiensten werden verwittigd door de vriend van het slachtoffer, die niet aanwezig zou zijn geweest op het moment van de feiten', aldus het parket van Brussel, dat een onderzoek heeft geopend. 'Toen de politie aankwam in het ziekenhuis, liet de gezondheidstoestand van het slachtoffer het niet toe haar te verhoren.'

'Wees waakzaam'

De decaan van de faculteit Geneeskunde en Farmacie roept alle studenten nu op om waakzaam te zijn en vraagt studenten om de deuren van studentenkamers altijd op slot te doen. Verder zegt hij in een mail aan alle studenten en personeel van de faculteit dat er reeds zichtbare en onzichtbare maatregelen zijn genomen om de veiligheid op de campus te versterken.

Voor een fuif, vrijdagavond op de campus, wordt extra veiligheidspersoneel opgetrommeld.