Verstoord treinverkeer tussen Antwerpen en Gent en Antwerpen en Brussel
Foto: bert foubert

Aan een overweg in Lokeren heeft woensdagochtend een vrachtwagen de bovenleiding aangereden. Daardoor is er geen rechtstreeks treinverkeer mogelijk tussen Antwerpen en Gent, in beide richtingen. Dat meldt NMBS-woordvoerder Bart Crols. Ook het treinverkeer tussen Antwerpen en Brussel verloopt moeizaam.

Een niet volledig afgelaten kraanarm heeft over een lengte van ruim 300 meter boven beide sporen de bovenleiding beschadigd in Lokeren. Ook een bovenleidingspaal werd scheef getrokken. 'We stellen alles in het werk om de schade zo snel mogelijk te herstellen, maar het gaat nog een tijd duren, nu naar verwachting tot na de avondspits', zegt NMBS-woordvoerder Baeken woensdagmiddag.

Het treinverkeer ligt daardoor stil tussen Lokeren en Gent-Dampoort, op de drukke lijn tussen Gent en Antwerpen. De NMBS heeft vervangbussen ingelegd tussen Gent-Dampoort en Lokeren. Tussen Gent-Dampoort en Gent Sint Pieters rijden pendeltreinen. Tussen Gent en Antwerpen worden de treinen zo veel mogelijk omgeleid via Dendermonde en Schellebelle. 

Ook problemen tussen Mechelen en Vilvoorde

Ook op de lijn tussen Antwerpen en Brussel waren er problemen.  Kort na de middag werd alle spoorverkeer in beide richtingen stilgelegd na een persoonsaanrijding in Eppegem. Tussen Mechelen en Vilvoorde reden geen treinen.

Omstreeks half vier werd het verkeer op één spoor hervat. 'De treinen die kunnen rijden, stoppen evenwel niet in Eppegem', zo luidt het.
Treinreizigers moeten wel nog rekening houden met gevolgvertragingen.