Brussels Airport ziet kans in vliegtaks en sponsort… Nederlandse voetbalclub
Foto: BART DEWAELE

Nu Nederland een vliegtaks invoert wil de luchthaven van Brussel nog meer passagiers en vracht van Schiphol afsnoepen, onder meer door sponsoring van voetbalclub Willem II.

‘De vliegtaks die is aangekondigd door het Nederlandse kabinet is een kans voor ons. De ervaring uit het verleden leert dat een prijsverschil van 40 euro voor intercontinentale vluchten het verschil kunnen maken. Opvallend dat de Nederlandse regering deze stap zet’, verklaarde topman Arnaud Feist van Brussels Airport gisteren op een luchtvaartconferentie in Amsterdam.

Naar 700.000 Nederlandse passagiers

‘We hebben een actief marketingbeleid in Zuid-Nederland en sponsoren voetbalclub Willem II in Tilburg’, verklaarde de topman van de Brusselse luchthaven daar aan De Telegraaf. Het aantal reizigers uit Nederland steeg in 2015 met 16 procent naar 700.000. In 2016 zorgen de terroristische aanslagen op de luchthaven ervoor dat dit aantal terug is gevallen.

Dit jaar verwacht de Belgische luchthaven weer op het niveau van 2015 uit te komen. ‘We zien volop Nederlandse kentekens in de parkeergarage en dat zal alleen maar meer worden’, maakt Feist zich sterk.

Schiphol zit vol

Ook een deel van de Nederlandse vracht komt volgens hem al naar Zaventem toe, omdat vrachtmaatschappijen van Schiphol in sommige gevallen geweerd worden omdat de luchthaven daar vol is. Schiphol bereikt dit jaar het maximum aantal van 500.000 vliegbewegingen. Onder meer Emirates Cargo en Singapore Airlines Cargo besloten hun operatie deels voort te zetten in België, wat meteen tot banenverlies heeft geleid bij afhandelaar Menzies op Schiphol.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig