Reviewcommissie roept Lukasz Teodorczyk op het matje voor natrappen: spits riskeert schorsing
Foto: Photo News

De Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag op basis van de tv-beelden van de elfde speeldag unaniem beslist Lukasz Teodorczyk te laten vervolgen door het Bondsparket. De Poolse aanvaller van RSC Anderlecht ontsnapte afgelopen weekend aan de rode kaart.

LEES OOK (N+). Waar is de videoref (en de reviewcommissie) als je hem nodig hebt?

Teodorczyk werd op slag van rust van de met 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen KRC Genk van de bal gezet door Joseph Aidoo. De Anderlecht-spits wilde het leer heroveren, maar de stevige Ghanese verdediger hield stand. Tot groot ongenoegen van Teodorczyk, die natrapte richting Aidoo. Bart Vertenten hield het op een gele kaart, maar de Reviewcommissie stemde unaniem voor de disciplinaire vervolging van de 26-jarige “Teo”.

De Gouden Stier van vorig seizoen zal zich volgende week dinsdag (31/10) voor de Geschillencommissie Profvoetbal moeten verantwoorden voor de fase. Wellicht krijgt Teodorczyk een schorsing en een boete. Voor de competitiewedstrijden op het veld van Zulte Waregem (25/10) en Eupen (28/10) kan Hein Vanhaezebrouck zeker nog rekenen op zijn Poolse spits.

De Reviewcommissie analyseerde maandag nog twee fases. In de thuismatch tegen Charleroi (1-1) trapte Lokeren-spits Tom De Sutter op slag van rust tegen de voet van Christope Diandy. De Senegalese middenvelder van de Carolo’s had verzorging nodig, waardoor de tik van De Sutter onder de aandacht van de Reviewcommissie kwam. Een vervolging bleef echter uit, De Sutter kreeg er wel een gele kaart voor. Ook Ivan Saponjic (Zulte Waregem) gaat vrijuit voor een zware tackle op Opoku Amolah (Waasland-Beveren).