Red Wolves willen voorronde WK handbal inzetten met winst in Turkije
Foto: BELGA

De Red Wolves werken woensdag (17u Belgische tijd) in Turkije hun eerste kwalificatiematch af in de voorronde van het WK handbal 2019. Bondscoach Yérime Sylla gaat voluit voor de zege maar klaagt wel over de reis die de selectie vanaf morgen/dinsdagochtend richting Eskisehir moet afleggen.

“De Turken hebben het ons niet makkelijk gemaakt. Eerst vliegen we naar Istanboel waar we enkele uren moeten wachten op de vlucht naar Ankara. Daar nemen we de bus naar Eskisihir. In het beste geval zijn we 14 uur onderweg”, legt hij uit. “Het voordeel is dat we het weten en dat we er ons op kunnen voorbereiden. Onderweg moeten we goed drinken en proberen wat te slapen.”

België won in april 2016 twee keer overtuigend van Turkije in de barrages voor het EK-kwalificatietoernooi. “In vergelijking met de wedstrijden van vorig jaar is het Turkse team ongeveer hetzelfde gebleven”, weet Sylla. “De sleutel zal in de verdediging liggen. Niet alleen nu maar ook in de volgende wedstrijden (tegen Nederland en Griekenland, red). Als we één ding geleerd hebben uit de vorige campagne, is dat we tegen alle tegenstanders veel gescoord hebben maar tegelijkertijd hebben we ook heel wat doelpunten geslikt. Dat moet nu beter. We gaan voluit voor winst in Turkije. Een goed resultaat kan ons vleugels geven voor het vervolg van de campagne, te beginnen zondag tegen Nederland.”

Enkel de groepswinnaar plaatst zich voor de play-off wedstrijden die in juni 2018 georganiseerd worden. Het WK wordt van 10 januari tot en met 27 januari 2019 in Denemarken en Duitsland gehouden.

“Het Turkse publiek zal woensdag voor een warme ontvangst zorgen en onze tegenstander zal zeker nog niet vergeten zijn dat we hen vorig jaar twee keer hebben verslagen”, meent Jeroen De Beule, die Callant Tongeren inruilde voor een profbestaan bij Selestat. “Ze zullen revanche willen. We moeten goed voorbereid zijn en mogen ons niet laten intimideren. Als we gewoon ons spel spelen en we gewoon goed spelen, dan moeten we gewoon van elke tegenstander in deze poule kunnen winnen.”