Levi’s jeansvest krijgt make-over door studenten KASK
Foto: Levi's en KASK

De gekende jeansvest, Levi’s Trucker Jacket, werd dit jaar vijftig en kreeg daarom een nieuwe look. Ook de studenten van het KASK mochten het kledingstuk restylen, nadat eerder Solange, Snoop Dogg en Justin Timberlake de jas al onder handen namen.

De opleiding textielontwerp aan het KASK selecteerde negen studenten die de stijl van het jasje mochten heruitvinden. Ze kregen carte blanche om een nieuwe look uit te werken. Wat begon als een klein project twee jaar geleden groeide uit tot een grote tentoonstelling. De spijkerjasjes worden nu uitgestald in Berlijn, en zijn in november voor het eerst te zien in Gent.

Begin deze maand vond er een expo plaats in Los Angeles, waarbij vijftig ambassadeurs een jasje ontwierpen. Onder andere Solange, Virgil Abloh van Off-White herwerkten de jas tot een eigen versie. Ook Filip Arickx, de helft van het Belgische ontwerpersduo A.F. Vandevorst, werd als grote fan gevraagd als een van de ambassadeurs.

De tentoonstelling van de jasjes zal plaatsvinden op 4 en 5 november in de Zwarte Zaal in KASK, Gent. De jasjes worden online geveild vanaf is 199 euro. De opbrengst gaat naar de opleiding voor de aankoop van nieuw materiaal en machines.