Prof projecteert surfgeschiedenis van studenten tijdens zijn lessen
Foto: Twitter

Aan de Universiteit van Michigan heeft een professor het surfgedrag van zijn studenten tijdens de les bijgehouden om het achteraf te projecteren in de aula.

Wat doe je als je voor een bomvolle aula staat en weet dat je studenten niet altijd ijverig notities aan het maken zijn op een computer? Ze tot de orde roepen? Sensibiliseren? Laten doen?

Een professor van de Universiteit van Michigan, die zag dat de aandacht tijdens zijn colleges regelmatig verslapte, besloot om de surfgeschiedenis van zijn studenten op te vissen. Daarna maakte de professor oceanografie een powerpointpresentatie met volledige lijstjes die het surfgedrag van studenten blootlegden.

De meest populaire websites bleken volgens de kleine test van de prof Facebook, Amazon, Tumblr, Reddit en nieuwssites. Ook vacaturewebsites scoorden hoog. Opvallend: verschillende studenten beslisten om online te shoppen tijdens de colleges.

‘De meeste studenten vonden die slide wel grappig’, zegt een studente aan het universiteitsblad. ‘Het staat buiten kijf dat sommigen zich schaamden, maar over het algemeen was het vooral hilarisch.’