Anderlecht krijgt boete in Champions League, ook Celtic wordt bestraft
Foto: Photo News

De Europese voetbalbond UEFA legt RSC Anderlecht een boete van 7.000 euro op naar aanleiding van vuurwerk dat werd aangestoken in de Allianz Arena van Bayern München op de eerste speeldag van de Champions League.

Vlak voor de aftrap van de eerste Champions Leaguewedstrijd van het seizoen voor de kampioen staken de paars-witte supporters vuurwerk af in het bezoekersvak.

Anderlecht krijgt boete in Champions League, ook Celtic wordt bestraft
Foto: REUTERS

De club laat maandag op zijn website weten “akte te nemen” van de boete.

Anderlecht verloor op 12 september met 3-0 van Bayern nadat Sven Kums al vroeg met een rode kaart van het veld moest.

Celtic krijgt boete voor supporter die Mbappé wilde schoppen

Ook Celtic moet van de Europese voetbalbond UEFA een boete van 10.000 euro betalen. De Schotse kampioen krijgt de sanctie voor de supporter die vorige maand tijdens de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Paris Saint-Germain het veld op rende. De aanhanger van Celtic probeerde het Franse toptalent Kylian Mbappé te schoppen, maar miste de dure benen van de tiener. Hij werd daarna door toegesnelde stewards gegrepen en afgevoerd.

 

Paris Saint-Germain, dat mede door een doelpunt van Mbappé met 0-5 won op Celtic Park, moet 5.000 euro betalen omdat supporters stoeltjes in het uitvak sloopten. Vorige week kreeg de Franse topclub al een boete van 40.000 euro omdat tijdens het gewonnen duel met Bayern München (3-0) vuurwerk werd afgestoken en supporters de trappen in het Parc des Princes blokkeerden.

De Zwitserse club FC Basel moet 12.000 euro overmaken naar de UEFA omdat fans vuurwerk afstaken tijdens de uitwedstrijd in de Champions League tegen Manchester United.