Vandoorne put moed uit prestatie:
Usain Bolt kwam achteraf even langs bij Stoffel Vandoorne Foto: @McLarenF1
Stoffel Vandoorne kwam tijdens de GP van de Verenigde Staten als twaalfde over de streep, nadat hij als laatste van start ging. De jonge Belg is vooral blij met zijn inhaalmanoeuvres, waaruit blijkt dat de wagen 'vrij competitief' was.

Vandoorne startte de race achteraan het veld, nadat hij opnieuw motoronderdelen liet vervangen op zijn McLaren. Hoewel hij niet in de punten finishte, was Vandoorne achteraf tevreden over zijn race.

"Het was eigenlijk een erg leuke race voor mij", klonk het bij Vandoorne. "Hoewel ik niet voor punten aan het racen was, denk ik dat ik een goede prestatie heb neergezet na achteraan te zijn gestart door een moeilijke kwalificatie. We wisten veel in te halen in de bochten, wat we niet verwachtten aangezien we snelheid te kort komen op de rechte stukken."

"We hadden een goede strategie en enkele mooie gevechten op het circuit. Ik ben blij met mijn snelheid en ik denk dat we er alles uitgehaald hebben. Het is jammer om zo dicht bij de punten te eindigen, maar we wisten dat het moeilijk ging worden wanneer je achteraan start door een gridstraf."

"Het is altijd leuk om in te kunnen halen op het circuit. We waren vrij competitief, wat bemoedigend is voor de rest van het seizoen. We weten dat sommige circuits wat beter bij ons passen. Deze race moest één geweest zijn waar we punten konden scoren."

Vandoorne moest in Amerika opnieuw zijn motor laten wisselen, maar dat is volgens hem geen zekerheid om gridstraf-vrij te zijn tijdens de volgende race in Mexico. 

"We kunnen niet garanderen dat we niet opnieuw de motor moeten wisselen in Mexico. We zullen moeten afwachten, maar hopelijk kunnen we er het beste van maken."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: