Bewolkt met in de namiddag lichte regen
Foto: BELGA

De werkweek begint overwegend droog, al is het wisselend tot zwaarbewolkt. Hier en daar kan een buitje vallen.

Vanaf het westen wordt het later op de dag zwaarbewolkt, en in de loop van de namiddag kan er wat lichte regen vallen. De maxima schommelen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 14 of 15 graden in Vlaanderen. Dat meldt het KMI.

Maandagavond en -nacht is het zwaarbewolkt met lichte regen of motregen. De minima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 14 graden aan zee.

Dinsdag is het eerst zwaarbewolkt en een nieuwe regenzone trekt van west naar oost door het land. In de namiddag wordt het meestal droog, enkel in de Ardennen is nog een laatste buitje mogelijk. De maxima schommelen tussen 12 en 18 graden.

Woensdag en donderdag kunnen we profiteren van overwegend droog weer. Vooral in het noorden van het land blijft het echter vaak bewolkt, en enkele druppels zijn daar niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 14 en 18 graden.

Op het einde van de week trekken regenzones opnieuw over onze streken vanaf de Noordzee. Het is gevoelig frisser met maxima rond 13 graden voor het centrum van het land