Emma Meesseman en Ann Wauters in preselectie Belgian Cats voor EK basketbal 2019
Foto: BELGA

Met de kwalificaties voor het basketbal 2019 in het vooruitzicht heeft Philip Mestdagh zondag een lijst van 16 Belgian Cats bekendgemaakt. Emma Meesseman en Ann Wauters zijn de meest ronkende namen. Ons land, afgelopen juni bronzenmedaillewinnaar op het EK in Praag, zal in groep G uitkomen met Duitsland, Tsjechië en Zwitserland.

“Dankzij het resultaat in Tsjechië konden we profiteren van een gunstige loting”, aldus bondscoach Philip Mestdagh. “Door reekshoofd te zijn hebben we de grootste kalibers vermeden. Zwitsterland, Duitsland en Tsjechië zijn te pakken; we kunnen dus aanspraak maken op een tweede EK-kwalificatie op rij.”

Dezelfde groep - behalve Serena Lynn-Geldof - behaalde een bronzen plak op het afgelopen EK, en plaatste zich voor het eerst in de Belgische geschiedenis voor een wereldkampioenschap bij de senioren, dat in september 2018 plaatsvindt in Tenerife.

De kwalificatiematchen vinden volgende maand plaats en in februari en november volgend jaar. Op 11 november van dit jaar speelt België tegen Zwitserland, op 15 november komt Duitsland op bezoek in Kortrijk. De acht groepswinnaars en de zes beste tweedes kwalificeren zich voor het EK van 2019 in Servië en Letland.

De preselectie van Philip Mestdagh: Hind Ben Abdelkader (Hatay/Tur), Julie Allemand (Lyon ASVEL/Fra), Marjorie Carpréaux (Castors Braine), Antonia Delaere (Castors Braine), Sofie Hendrickx (Namen), Laura Henket (Luik Panthers), Kyara Linskens (Nymburk/Tsj)), Jaleesa Maes (Luik Panthers), Emma Meesseman (Ekaterinburg/Rus), Hanne Mestdagh (Namen), Kim Mestdagh (Yakin Dogü/Tur), Heleen Nauwelaers (Mondeville/Fra), Jana Raman (Kangoeroes Willebroek), Laure Resimont (Sint-Katelijne-Waver), Julie Vanloo (Istanboel Univ./Tur), Ann Wauters (Yakin Dogü/Tur).

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig