Jur Vrieling wint wereldbekermanche jumping in Helsinki, François Mathy Jr achtste
Foto: AP

Jur Vrieling heeft zondag in Helsinki de tweede manche in de West-Europese liga van de Wereldbeker jumping gewonnen. In een barrage met negen vormde de 48-jarige Nederlander met de 11-jarige Belgische hengst Glasgow de snelste van vier foutloze combinaties. De Zweed Henrik von Eckermann werd met Mary Lou tweede, de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli met Celena derde.

François Mahy Jr was de enige Belg in de barrage. Daarin moest hij met de 9-jarige ruin Uno acht strafpunten noteren. Het leverde hem de achtste plaats op in de Finse hoofdstad. Jos Verlooy en Gregory Wathelet eindigden ook nog net in de wereldbekerpunten. Verlooy werd met Caracas veertiende, Wathelet met Forlap zestiende.

De Duitser Daniel Deusser, vorige week winnaar in Oslo, moest met een negentiende plaats vrede nemen. De Fransman Kevin Staut, tweede in Oslo en tiende in Helsinki, werd zo de nieuwe leider. De nummer drie van de wereld heeft vier punten voor op Deusser en Vrieling. François Mahy Jr is met 9 punten en een 16e plaats beste Belg. Jos Verlooy en Zoé Conter volgen met 4 punten op de 22e plaats. Gregory Wathelet en Niels Bruynseels zijn met 1 punt 27e. De top achttien springt van 10 tot 15 april de wereldbekerfinale in Parijs. De volgende manche wordt volgende week in het Italiaanse Verona gesprongen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig