Lipsky en Sharan schrijven dubbeltitel van European Open op hun palmares
Foto: Photo News

De Amerikaan Scott Lipsky en de Indiër Divij Sharan hebben zondag de dubbeltitel op de European Open tennis (hardcourt/589.185 euro) in Antwerpen op hun naam geschreven. Lipsky en Sharan klopten in de finale na één uur en elf minuten de Mexicaans-Chileense tandem Santiago Gonzalez/Julio Peralta na een supertiebreak (6-4, 2-6 en 10/5).

Lipsky en Sharan hadden voldoende aan één break om de eerste set binnen te halen (4-6). In de tweede set zagen we een omgekeerd spelbeeld en trokken Gonzalez en Peralta het laken makkelijk naar zich toe (6-2). Een supertiebreak moest de beslissing brengen en daarin toonden de Amerikaan en de Indiër zich opnieuw duidelijk de beste (10/5).

Gonzalez en Peralta schakelden in de kwartfinales de Amerikaanse broers Bob en Mike Bryan, het eerste reekshoofd, uit. Lipsky en Sharan van hun kant rekenden in de eerste ronde af met onze landgenoten Steve Darcis en Arthur De Greef.

Voor de 36-jarige Lipsky is het zijn zestiende ATP-dubbeltitel in 28 finales, zijn eerste dit jaar. Het is zijn eerste titel aan de zijde van de 31-jarige Sharan. Voor de Indiër is het zijn derde titel in vier finales, eveneens zijn eerste dit jaar.

Later op de middag spelen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP 17) en de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 26) de finale in het enkelspel in Antwerpen.