Isaac Kimeli en co winnen opener CrossCup in Gent
Foto: BELGA

Halle, met slotloper Isaac Kimeli, heeft bij de mannen de eerste manche van de EasyKit CrossCup in Gent gewonnen. Titelhouder en Europees beloftekampioen Isaac Kimeli gaat zo meteen aan de leiding in het klassement. De B-ploeg van Halle stuntte door als derde mee het podium op te gaan.

Thomas De Bock lanceerde Halle in derde positie, maar toen Simon Debognies het stokje aan Isaac Kimeli overhandigde, was de voorsprong al riant. De Belgische kampioen veldlopen kreeg het door een valpartij nog even lastig, maar de zege kwam niet meer in gevaar. Soufiane Bouchikhi bracht Luik met een sterke inhaalrace op de tweede plaats, de tweede ploeg van Halle was verrassend derde. Slotloper Robin Hendrix verbaasde vriend en vijand door nog vlak bij trainingsmaatje Kimeli te komen, en liep de snelste tijd van alle slotlopers.

Racing Gent, met thuisloper Bashir Abdi, had lang uitzicht op een podiumplaats, maar in de laatste bocht liet de Gentenaar het aflossingsstokje op de grond vallen. Hij moest vrede nemen met een vierde plaats. Brabant Wallon, met Jeroen D’hoedt, was vijfde.