Karolina Pliskova droogt Venus Williams af op WTA Masters
Foto: REUTERS

Venus Williams (WTA 5) heeft zondag haar eerste partij op de WTA Masters in Singapore verloren. De Amerikaanse tennisster had weinig in te brengen tegen de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 3). De partij eindigde na één uur en twaalf minuten op tweemaal 6-2.

De twee tennissters stonden voor de derde keer tegenover elkaar. Pliskova en Williams hadden tot zondag allebei een keer gewonnen. Later op zondag nemen de Spaanse Garbiñe Muguruza (WTA 2) en Jelena Ostapenko (WTA 7) uit Letland het in dezelfde groep tegen elkaar op. Muguruza won dit jaar Wimbledon, Ostapenko pakte verrassend de titel op Roland Garros.

Muguruza heeft weinig moeite met Ostapenko

Garbiñe Muguruza (WTA 2) heeft zondag haar eerste partij op de WTA Masters in Singapore gewonnen. De Spaanse klopte de Letse Jelena Ostapenko (WTA 7) in twee sets: 6-3 en 6-4. De partij duurde één uur en 25 minuten.
Voor Ostapenko, die verrassend de titel pakte op Roland Garros, was het de eerste deelname aan de Masters. Muguruza schreef dit jaar Wimbledon op haar naam.


In dezelfde groep droogde de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 3) eerder op de dag de Amerikaanse Venus Williams (WTA 5) af in tweemaal 6-2. De top twee van de groep stoot door naar de halve finales.